ويتامين B4 ( آدنین )

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین ب 4,ویتامین b4منابع :
پنير ،‌كره ، هويج ، زردآلو ، قلوه گوسفند ، سيب زميني ، اسفناج ، تخم مرغ ، گوشت و جگر گوساله ، جوانه گندم و شيرخشك چربي
نقش :
در ميان گلبولهاي سفيد خون تعادل ايجاد كند و نگهداري از نيروي بدن را به عهده داشته باشد و سلامت انسان را به عهده گيرد . ويتامين B4 آدنين به عنوان ناقل فسفر در سوخت و ساز تمام موادغذايي شركت مي‎كند.

ویتامین B12 (سیانوکوبالامین)

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین ب 12 در تولید سلولهای بدن نقش دارد و نقش آن مانند اسید فولیک،شرکت در همانند سازی ژن های هسته سلول است . تکثیر سلولی در دستگاه گوارش، مغز استخوان و بافت عصب با کمکB12 صورت می گیرد . اگرB12 دریافت نکنیم ظرف حدود یکسال ذخیره موجود در کبد تمام شده و تولید سلولی در اندامهای یاد شده دچار اختلال می شود.

ویتامین B9 (اسید فولیک)

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

اسید فولیک به همراه ویتامین B12 و ویتامین C به هضم غذا و استفاده ی بدن از پروتئین و ساخت پروتئین در زمان لازم کمک می کند. اسید فولیک برای ساخت گلبول های قرمز خون و DNA (که عمل کنترل وراثت را انجام می دهد و راهنمایی برای فعالیت های سلول ها می باشد.) نیز لازم است.

ویتامین B8 (بیوتین)

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین b8,خواص ویتامینویتامین ب۸ به همراه ویتامین ب۵ ویتامین‌های خاص پوست و مو هستند. بارزترین قدرت این ویتامین در حفظ و رشد مجدد مو نمودار می‌شود و تقریبا ماده‌ای بی‌رقیب در این زمینه است. این ویتامین به‌عنوان یک شبه آنزیم در متابولیسم‌های مختلفی شرکت دارد. این ویتامین تنها هنگامی موثر واقع می‌شود که با ویتامین ب۵ مصرف شود. از موارد مهم دیگر این ویتامین کمک به خون‌سازی، اشتها، جلوگیری از ورم‌های پوستی، مفصلی و تقویت چشایی است.

ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین b 5,خواص ویتامین "ویتامین "B5 که به "پانتوتنیک اسید" نیز معروف می باشد، یک ویتامین آنتی اکسیدان محلول در آب است. این ویتامین به سه شکل در می آید و به نام های "پانتنول" و "کلسیم پانتوتنات" نیز نامیده می شود.همه سلول‌های بدن نیاز به ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیك دارند. بدن انسان از پانتوتنیک اسید برای تبدیل کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها به انرژی استفاده می کند.

ویتامین B6 (پیریدوکسین)

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین b6,خواص ویتامین هایکی دیگراز اعضای گروه ویتامینهای محلول درآب ویتامین B6 و نام علمی آن پریدوکسین است.آمپولهای تقویتی B  کمپلکس حاوی B6 هستند . بسیاری از داروها که برای تقویت اعصاب تجویز می شوند ، دارایB6 هستند.

ویتامین B3 (نیاسین)

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین b3,,فواید ویتامین هاویتامین B3 یا نیاسین یکی از ویتامین‌های محلول در آب است. در واقع نیاسین واژه‌ای عمومی است که بر دو شکل ویتامین یعنی نیکوتین‌آمید و نیکوتینیک‌اسید اطلاق می‌شود. از سال 1867 (1246ش) اسیدنیکوتینیک برای شیمیدان‌ها شناخته شده بود.

ویتامین B2 ( ریبوفلاوین )

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

وتامین ب 2,ویتامین ریبوفلاوین,ویتامین B2نام دیگر ویتامین B2 ریبوفلاوین است . دلیل انتخاب این نام، رنگ زرد این ویتامین است که ناشی از وجود حلقه فلاوینی موجود در ساختمان آن می‌باشد . از ویتامینهایی است که در بسیاری از مواد غذایی موجود است اما عوارض کمبود آن گریبانگیر افراد زیادی است، در حالیکه خود آنها، نمی‌دانند این عارضه می‌تواند ناشی از کمبود مواد غذایی باشد .

ویتامین B1 ( تیامین )

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین b1اولین ویتامینی که از گروه ویتامینهای B1 کشف شد، ویتامینB1 بود که نام دیگر آن تیامین است . این ویتامین تأثیرات بسیار مهمی در سوختن قندها دربدن و عملکرد اعصاب دارد .ویتامین B1 از راه  روده جذب خون می شود ،  تغییراتی بر روی آن صورت می گیرد و آماده استفاده بافتها می گردد . یکی از موادی که در جذب آن اختلال ایجاد می کند ، الکل است که مصرف زیاد آن موجب کمبود ویتامین B1می شود . این ویتامین در بدن ذخیره  نمی شود ، از اینرو باید توجه کنیم تا با مصرف درست از کمبود آن جلوگیری نماییم  .

ویتامین K ( فیلیوکوئینون )

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین kدر سال ۱۹۳۵ (میلادی) دانشمندی دانمارکی بنام هنریک دام متوجه وجود ماده ‏ای در بدن مرغ شد که باعث انعقاد خون می‌شد.وی این ماده را «ویتامین کا» نام گذاری کرد.تاکنون دو نوع از این ویتامین شناخته شده‌اند که K1 و K2 نام دارند و تفاوت اندکی در ساختار مولکولی با یکدیگر دارند.ویتامین کا مانند ویتامین دی محلول در چربی است و بدن برای جذب آن نیاز به صفرا دارد.این ویتامین در برابر حرارت پایدار است اما در مقابل نور آفتاب و یخ زدگی از بین می‌رود.هر چه هوا گرمتر شود نیاز بدن به این ویتامین بیشتر می‌شود.

ویتامین E ( توکوفرول )

نوشته شده توسط فرشاد فرج وند. قرار گرفته در مجموعه ویتامین ها

ویتامین Eویتامین ای (Vitamin E) یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است. این ویتامین همچون ویتامین ث خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و اثر شیمیایی مخربی که به بافت‌های بدن لطمه می‌زند را از بین می‌برد. ویتامین ای که در سال ۱۹۲۰ (میلادی) کشف گردید و در سال ۱۹۳۶ (میلادی) از جوانه گندم جدا گردید و آلفا توکوفرول نام گرفت.

مقالات

  • کاهش وزن
  • افزایش وزن
  • تناسب اندام
  • حرکات اصلاحی
  • وسایل ورزشی
  •  علم تمرین
  • مقالات ورزشی
farshad farajvand